«ازن، دارای تمامی امتیازات و خاصیت های ضدعفونی شیمیائی،منهای خطرات ناشی از آن است. تکنولوژی ما، هزینه ضد عفونی توسط ازن را معقول تر وقابل تحمل تر می کند. ما انتظار داریم که در پی آگاهی عمومی از این محصول، مشتاقانزیادی پیدا کنیم».
کاربردهای اکسیژن فعال (ازن):
1– تصفیه آب (شامل آب های آشامیدنی، استخرها و آکواریوم ها – پاستوریزه و استریلیزه نمودن ) 2- تصفیه فاضلاب های صنعتی و خانگی 3- تصفیه هوا
4- صنایع کشاورزی (علف کش، قارچ کش، از بین برنده انگل خاک و … ) 5- کاربرد در انبارهای مرکبات، میوه جات، غلات، دانههای خوراکی و … به منظور نگهداری بهتر محصولات 6- کاربرد در دامداری و مرغداری ( ضد عفونی محل نگهداری، استریل انبارهای نگهداری دانه و علوفه، تصفیه هوای آلوده، تهیه آب شستشو برای دام و … ) 7- صنایع شیلات (نگهداری و پرورش ماهی) 8-ضدعفونی وسایل بیمارستانی 9- بازیابی روغن های صنعتی 10- ضدعفونی سبزیجات و میوه جات 11-صنایع غذایی 12- صنایع نساجی در جهت بهبود کیفیت و افزایش عمر پارچه و سفید کردن منسوجات 13- برج های خنککننده و چیلرها 14- صنایع رنگ سازی
کاربرد ازن در تصفیه آب :
یکی از اساسی ترین اهداف تصفیه آب گند زدائی یا ضد عفونی نمودن آب جهت مناسب نمودن برای شرب می باشد. تا کنون برای گند زد ائی آب روشهای مختلفی ارائه گردیده است که مهمترین آنها کلرزنی ، ازن زنی واستفاده از دی اکسید کلر ، برم ، ید ونیز اشعهUV می باشد.
عمومی ترین روش گند زدائی در جهان کلر زنی می باشد . از دلایل عمده استفاده از آن می توان موثر بودن در غلظت پائین ، ارزان و در دسترس بودن و نیز داشتن باقیمانده در آب پس از عمل گند زدائی را نام برد. با توجه به تشکیل ترکیبات آلی کلرینه وسایر ترکیبات تری هالومتان در اثر گند زدایی با کلر که عوارض نامطلوبی را برای مصرف کنندگان به همراه دارد استفاده از گندزدا های جدید روز به روز ابعاد وسیع تری می یابد.
ازن از جمله ترکیباتی است که با توجه به خواص ویژه خود ، نزدیک به یک قرن است که بعنوان گند زدا در آب آشامیدنی توسط کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار گرفته است . اولین کار برد ازن در سال ۱۸۹۳ در کشور هلند وبرای تصفیه خانه ای که از آب رودخانه راین تغذیه می نمود صورت پذیرفت . امروزه بیش از یک هزار تصفیه خانه آب از ازن بعنوان بخشی از تصفیه شیمیائی استفاده می کنند که اغلب آنها در کشورهای غربی بویژه فرانسه ، سوئیس وکانادا قرا دارند . بزرگترین تاسیسات گند زدائی با ازن در مناطق پاریس ومونترال بکار گرفته شده است .
کاربردازن در صنایع مواد غذایی :
از آنجایی که ازن یک ضدعفونی کنندۀ قوی و مطمئن است ،می تواند رشد بیولوژیکی ارگانیسم های نا خواسته در محصولات غذایی و دستگاه های تولید و نگهدارندۀ مواد غذایی را کنترل کند .مصرف ازن در صنایع مواد غذایی بسیار مناسب است زیرا با وجود قدرت بسیار بالای آن برای ضدعفونی میکرو ارگانیسم ها (سالمونلا،ای کولی و…)قارچها،کپکها،باسیل ها و دیگر عوامل بیماری زا به هیچ نوع مادۀ شیمیایی نیاز ندارد وخود به دلیل نا پایداری پس از ضدعفونی تبدیل به اکسیژن می گردد.
کاربرد ازن در نگه داری میوه و سبزی :
افزایش زمان ماندگاری وتازه ماندن میوه ها وسبزیجات با اكسیژن فعال
سطح قابل آلودگی در اکثر سبزیجات بسیار زیاد است و معمولاً میکروارگانیسم های خاک ، آنها را آلوده می کنند. میوه ها توسط باکتریها، هاگ ها و قارچها و اسپورهای منتشر شونده از طریق هوا و باکتریهای منتشر شونده توسط هسته قطرهDroplet nuclei و ذرات گرد وغبار و دست افرادی که در چیدن ، بسته بندی و توزیع دخالت دارند ، آلوده می شود. طبق نظر محققان” بیشتر میکروارگانیسم هایی که همراه با میوه ها و سبزیجات هستند بی خطرند ” و این میکروارگانیسم ها شامل باکتریهای اسید لاکتیک،Coryneform, Pseudowonads, Xanthamonad, Micrococci و بسیاری از قارچها وColiform را شامل می شوند. این میکروارگانیسم ها نقش مهمی در فساد میوه ها و سبزیجات دارند.میوه ها و سبزی های نرم خیلی زودتر توسط باکتریها از بین می روند ومیوه های ترش محیط مناسبی برای تکثیر قارچها هستند.
اكسیژن فعال یک میکروب کش و ضدعفونی کننده بسیار موثر است که به سرعت باعث کاهش جمعیت میکروارگانیسمهای ذکر شده گردیده و نیز نسل های جدید میکروارگانیسمها مانند Listeria و یا نژادهای بدخیم Escherichia col ، ویروسهای بیماری زا، باکتریها، مخمرها، هاگها، کپکهای قارچی، تخم انگلها وAmoebocytes می گردد.
در بیشتر محصولات خام سالم تعداد بیشماری میکروارگانیسم، از 1000 تا میلیونها عدد در گرم یافت می شود، تعداد این میکروارگانیسم ها بستگی به ضایعات باقی مانده از محصولات و فرآیند شستشوی محصول دارد. برای مثال در سطح سبزیجاتی مانند کاهو که دارای برگ باز هستند تعداد باکتریها می توانند حدود دو میلیون برای هر گرم سبزی باشد و در سطح گوجه فرنگی تا حدود سه هزار باکتری در هر سانتیمتر مربع شمارش می گردد.
شستشوی سبزیجات و میوه ها با آب اكسیژن فعال دار درمدت زمان 6 ثانیه، سبب ماندگاری محصول در دمای 45 درجه سانتیگراد طبق زمان ذکر شده برای طول عمر محصول می گردد.
همچنین مطالعات جدید نشان دادند که تنظیم مداوم یا منقطع مرکبات انبار شده بویسله اكسیژن فعال از رشد عادی کپک های سبز و آبی جلوگیری می کند و رشد عوامل قارچی که میوه های انبار شده از قبل به آنها آلوده بودند و خسارات ناشی از آنها را به شدت کاهش می دهد. به نظر می رسد که در کشور ما اکثر میوه جات انبار شده دارای آلودگی قارچی و کپک هستند و این مسئله بخصوص در صادرات میوه مشکل آفرین است استفاده از اكسیژن فعال به منظور مبارزه با کپک و عوامل قارچی در سردخانه ها بسیار ضروری است. یک جنبه مفید دیگر اكسیژن فعال برای افزایش طول عمر نگهداری میوه جات تازه و محصولات مشابه (مثل گوجه فرنگی) به توانایی اكسیژن فعال برای نابودی اتیلن مربوط می شود .اتیلن از محصولات انبار شده که در حال رسیدن هستند متصاعد می شود اتیلن گازی فرایند رسیدن میوه ها را تسریع و عمر نگهداری آنها را کاهش می دهد .اكسیژن فعال سالیان زیادی است که برای جلوگیری از رسیدن موز در طول حمل و نقل آن مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایای استفاده از اكسیژن فعال :
افزایش طول عمرسبزیجات و میوه ها کاهش باکتریها، هاگ ها و قارچهای منتشر شونده از طریق هوا کاهش باکتریها، هاگ ها و قارچهای منتشر شونده از طریق آب کاهش میزان ضایعات مواد غذایی از بین بردن کپک های قارچی، تخم انگلها کاهش محیط رشد میکروارگانیسم ها عدم تغییر طعم و مزه ، رنگ و بو عدم جایگذاری مواد شیمیایی مضر افزایش اطمینان در تولید محصولات سالم ، ایمن و بی خطر
کاربرد ازن برای جوان سازی پوست:
جوان ماندن پوست
جوان ماندن آروزی دست نیافتنی انسان از بدو خلقتش بوده است. در این زمینه کیما گران به دنبال اکسیر جوانی بودند که با مصرف آن بتوان از افزایش سن جلوگیری کرد. اما هیچ کدام از این راهها به نتیجه نرسیده اند.
اما آیا میتوان کاری کرد که
پوستی سالم و زیبا و لطیف داشته باشیم؟؟؟!!
دستگاه ازن قوی ترین طبیعی ترین موثر ترین پاک کننده در جهان
که با داشتن آن می توان
پوستی سالم زیبا و لطیف داشته باشیم
همچنین با استفاده از آن
با مزایای
ضد عفونی کننده پوست
کمک به تنفس بهتر پوست
اکسیژن رسانی و کاهش خستگی پوست
تمیزی پوست بدون آسیب به لایه های محافظ پوستی
سازگار با انواع پوست های حساس
پوست را آماده پذیرش سایر محصولات می کند
سبب شادابی و طراوت پوست می شود
از بین برنده ی آلودگی های پوستی با حفظ PH طبیعی پوست